Jdi na obsah Jdi na menu

Giro-logo

Na loňském zájezdu na Tour de France jsme celý svět přesvědčili o tom, že kluci z Vysočiny  jezdit na kolech umí. Zdolali jsme některé cyklisty proklínané alpské vrcholy jako jsou Col du Noyer (1666 mnm), Col du Izoard (2360 mnm), Col Du Agnel (2744 mnm) atd.. A právě na Col Du Agnel (hraniční přechod mezi Francií a Itálií) se zrodil nápad pro letošní rok. Podniknout výpravu na Giro d'Italia.
Přestože závod začal už 5.5., my budeme vyrážet až 20.5. (to nejlepší na konec). Tak jako na loňské Tour de France se budeme i letos snažit podpořit Romana Kreuzigera naší přítomností u silnice. Opět máme připravené bojové výkřiky, které Roman od nikoho jiného neuslyší.Fíďa na Agnelu.jpg
Kromě fandění se samozřejmě chystáme projet několik etap a okusit na vlastní kůži náročnost italských Alp. 
1. Passo Gardena (2137 mnm), Passo Sella (2240 mnm), Passo Pordoi 2239 (mnm). Výjezd na tento "trojboj" je přes Passo Campolongo (1875 mnm), ale to je takový prdek (viď, Fíďo).
K největšímu diváckému ,,šílenství" na Giru dochází na Passu Pordoi, a proto mnoho nadšenců navrhuje den přejezdu Gira přes Pordoi jako státní svátek.
2. Passo Falzarego (2117 mnm) a Passo Valparola (2192 mnm) jsou od sebe vzdálené asi 2 km, jsou to tzv. dolomitská dvojčata.
 Přes Falzarego vede Grande Giro delle Dolomiti - Velká dolomitská silnice. Zajímavý pohled je  na Col di Lana (2462 mnm), horu, jejíž vrchol byl za 1. sv. války italskými vojáky odstřelen dynamitem, neboť byl dlouhou dobu obsazen rakouským vojskem.
3. Passo Giau (2236 mnm). Trasa začínající z Cortiny d´Ampezzo vede kolem válečného památníku Pocol, dominanty nad Cortinou.
4. Z Arabby (kde budeme bydlet) pojedeme přes Colle Santa Lucia na Giau a zpět přes Selva di Cadore a Caprille.
Na vrcholu je jezero Lago di Fedaia, odkud je krásný pohled na Marmoladu (3342 mnm). Tam nás čeká velmi žertovný sjezd směrem ke Caprile. Má sklon často i 16%!
5. Monte Zoncolan (1750 mnm). Je to jedno z nejnáročnějších stoupání v profesionální silniční cyklistice. Z celého 10 kilometrového stoupání dá nejvíce zabrat posledních 3,5 km s průměrným sklonem 13%. Přičemž v prvním části je stoupání až 22%!

Tak držte palce, ať to přežijeme a neuděláme KPC Ždírec n.D. ostudu.  

kpc-na-agnelu.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář