Jdi na obsah Jdi na menu

Author Král Šumavy road 2012

img_4921.jpgPo důkladné teoretické přípravě a samozřejmě po našlapání mnoha kilometrů u nás na ,,opičích horách“ nadešel čas konce cyklistické silniční sezony a tím i termín konání Krále Šumavy. Jelikož členové KPC nejsou žádný okresní přebor, museli jsme taky být u toho.
 
 
Den D byl naplánován na sobotu 29.8.2012 a samozřejmě tvrdé ždírecké jádro zvolilo tu nejdelší z dlouhých tratí – 255 km s převýšením 4340 metrů. Po dlouhé době se letošní již 19. ročník Krále vrátil ke svým kořenům a nejel se jako závod, ale pouze jako vyjížďka, protože podle výkladu policie ze západu Čech lze pořádat silniční závody pouze na uzavřených tratích a ne za plného silničního provozu. A samozřejmě není v silách pořadatelů, aby prakticky celá Šumava byla uzavřena pro motorová vozidla. Do tohoto ročníku fungovalo vše perfektně, na každé větší křižovatce byl regulovčík a ten upozorňoval na blížící se auto a pomáhal navádět cyklisty na trasu. Ovšem, kde není dobrá vůle, nelze ledy pohnout. Na druhou stránku je nutno zaslatimg_4045-0.jpg velké poděkování pořadatelům z Triatlon klubu Klatovy, že trasy byly perfektně značené a že zabloudit i přes velké naše úsilí fakticky nešlo (oproti minulým ročníkům, kde jsme si lehce pobloudili). A výborné bylo také to, že nepřijeli řádní profíci, co by se honili za finanční odměnou za umístění, letos se jelo pouze za suvenýr a diplom – a samozřejmě za překonáním svého maxima. 
 
Na start v 6:30 vyrazilo 119 cyklistů na nejdelší trať a za KPC jeli se mnou ještě Leoš a Petr Pradáčovi. Z Klatov jsme ,,mrskali“ na Hartmanice, Sušici, Kašperské Hory, pak na ,,vražedné“ stoupání Svojše a Zhůří, Horská Kvilda, Borová Lada a dál na Kvildu (bohužel nebyl čas na návštěvu vyhlášené cukrárny a minipivovaru), následovala Modrava, Srní, Prášily se svými vyhlášenými kostkami (krásná masáž sedacích partií!), přes Pancíř, stanici lanovky na Špičáku, Nýrsko a hurá do Klatov na náměstí do cíle!
 
Tuhle Ultra trasu ze 119 startujících zdolalo 86 cyklistů, ostatní to vzdali, ale to se nás samozřejmě netýkalo. A nechybělo hodně (asi 2,5 hodiny) a mohli jsme být i na stupních vítězů, i když letos pořadatelé výsledky nemohli vyhlásit (nebyl to závod, ale pouze vyjížďka). V cíli nás samozřejmě čekalo zasloužené pivko – věřte, že chutnalo – a krásné tričko s logem Krále a všeříkajícím nápisem ,,Účastník UNDEGROUND ROAD VYJÍŽĎKY L.P. 2012.“ No a přece za tohle všechno se vyplatí 11 hodin sedět v sedle a mrskat nožkama!
img_5052.jpg
Takže cyklisti, další a to jubilejní 20. Ročník Krále se blíží – ať vám to šlape a ať se vám vyhýbá v nové sezóně silniční lišej!
 
To vám přeje za KPC Ždírec
 
 J.Fidler
 
 
 
 
 
 
Fotografie ze závodu jsou na www.sumavanet.cz/fotogalerie.asp
Sestřih videa ze závodu (Leoš s Jirkou jsou nepřehlédnutelní) na
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář