Jdi na obsah Jdi na menu

Cross country FAVORIT CUP 2011 - Krucemburk - rybník Řeka

021.jpgDne 26.4.2011 se konal druhý závod seriálu Favorit cup 2011 v Krucemburku. Proti prvnímu závodu v Hlinsku bylo na startu o poznání více závodníků zejména v žákovských kategoriích. Ve větším počtu také dorazili zástupci KPC Ždírec.
V kategorii veteránů tj. ročník 1971 a starší, startoval Leoš Pradáč. Na trati 3 x 3200 m technického a fyzicky náročného terénu si svoji nováčkovskou daň vybíral již od začátku. Snad to bylo způsobeno nervozitou nebo přehnaným soustředěním  na vlastní závod, že si při sundávání kola ze střešního nosiče trochu pošramotil lak svého auta. No hlavně, že se kolu nic nestalo. Na startu se postavil do zadních řad, čímž se odsoudil k postupnému propracovávání na čelní pozice. Tato taktika se později ukázala pro Leoše jako zcela špatná, protože on je typ závodníka, který prostě potřebuje mít kontakt se špičkou, aby se vyhecoval k pořádným výkonům. Aby toho nebylo dost, tak v lesním sjezdu, z dosud nezjištěných příčin, málem ztratil zadní kolo. Přesto se snažil bojovat, co to šlo, ale loňská forma zatím čeká na to, až ji Leoš najde. Po nepovedeném vstupu do závodu se stalo, že ve třetím kole ztratil Leoš fyzickou a morální sílu a vzdal. To se Leošovi nestává (jen tak jednou za deset let).
  Reputaci KPC napravil náš cyklistický potěr. V kategorii předžactvo tj. ročník 2002 a mladší jsme měli tři želízka v ohni. V dívkách si s velkým přehledem dojela na trati 1 x 600 m v čase 0:02:25 pro vítězství Klára Bažoutová. Po dívkách startovali chlapci. Tam po velkém boji sám se sebou dojel Adam Bažout na stejné trati v čase 0:02:35 na 6. místě.  Na 9. místě v čase 0:04:20 s úsměvem ve tváři a uhnaným tatínkem v zádech dojel Dominik Bažout.
Po této kategorii se představilo mladší žactvo tj. ročník 1999 – 2001. Zde po velmikpc-michal.jpg dobře takticky zvládnutém závodě, se zarputilostí Pradáčovic klanu vlastní, dojel na trati 1 x 1500 m v čase 0:06:38 na krásném 2. místě Michal Pradáč.  

Kompletní výsledky:
http://ckmtbhlinsko.7x.cz/

 

Fotky:
https://picasaweb.google.com/mates1974/RekaUterniZavody2011#
http://vana91.rajce.idnes.cz/Bikove_uterky_-_Krucemburk/

 

Náhledy fotografií ze složky Cross country FAVORIT CUP 2011 - Krucemburk

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář