Jdi na obsah Jdi na menu

Propozice - Ždírecký triangl - Cyklistická 24 hodinovka 2009

Zveme Vás na již tradiční setkání cyklistických nadšenců, kde se zároveň uskuteční 24hodinový závod na silničních bicyklech. I když bude vyhlášeno pořadí jezdců, nejde o závod, spíše o zažití neskutečné atmosféry se stejně naladěnými jedinci. Není nutno jezdit celých 24 hodin, je samozřejmě povoleno kdykoliv si odpočinout, pospat, pojíst či popít. Důležité je být na startu a na konci setkání v cíli.

Místo konání: Ždírec nad Doubravou, Chrudimská ulice, tělocvična základní školy
Pořadatelé: Klub přátel cyklistiky Ždírec nad Doubravou
Kontakt na pořadatele:
Jiří Fidler, mobil 724 100 429
Luboš Plíhal, mobil 723 199 204

Datum konání:
Start: 27.6.2009 9:00 u tělocvičny ve Ždírci nad Doubravou, Chrudimská ulice
Cíl: 28.6.2009 9:00 na stejném místě

Kategorie:
Jednotlivci a dvojice, zvlášť ženy a muži.

Hodnocení:
Cílem je ujet co nejvíce kilometrů. Jednotlivci budou hodnoceni podle počtu ujetých kilometrů, dvojice součtem ujetých kilometrů.

Přihlášky:
Na telefonní čísla uvedená níže do 15.6.2009 či v den startu do 8:30 hod (bez nároku na suvenýr).

Vyhlášení výsledků:
28.6.2009 informativně hned po dojezdu, slavnostní vyhlášení bude v podvečer v zatím blíže neurčené restauraci poblíž Ždírce, podrobnosti vyladíme v cíli závodu.

Ceny:
podle možností, spíše symbolické. Jezdec s největším počtem kilometrů obdrží putovní cenu - kopii poháru "Stříbrný triangl" z roku 1933.

Trasa:
Ždírec, Vojnův Městec, Radostín, Račín, Vepřová, Nové Ransko, Ždírec, délka okruhu 34 km, převýšení 130m. Trasa bude značena na vozovce. V noci kroužíme po ždíreckém trianglu (okruh 1,8 km, převýšení cca 10m, noční okruh je osvětlen).
Denní okruh se jede v čase 9:00-21:00, potom nastupujeme na známý ždírecký triangl. Stravu a nocleh si zajišťuje každý sám - el. vařič, varná konvice a mikrovlnka bude k dispozici. Je možnost využít sprchy a nocleh - zdarma v areálu tělocvičny.
Jede se za plného silničního provozu, každý jede na svoje nebezpečí a je povinen používat ochranou přilbu a v noci předepsané osvětlení. Doporučujeme použít reflexní vestu. Pořadatelé neručí za škody vzniklé účastníkům ani jimi způsobené. Nejde o závod, ale o setkání, kde je hlavní být u toho a zkusit si, čeho jste schopni.