Jdi na obsah Jdi na menu

Ohlédnutí-Ždírecký Triangl-Cyklistická 24hodinovka 2012

2012medaile--2-.jpg

V sobotu 23. června 2012 v 9:00 hodin byl odstartován již 7. ročník Ždíreckého Trianglu – Cyklistické 24hodinovky. Předpověď počasí slibovala téměř ideální počasí a možná právě proto se na start postavilo 62 cyklistických nadšenců, z toho 45 mužů, 10 žen a 7 dětí do 15 let.
Technické služby Města Ždírce n. D. zametly Javorku, my (tj. pořadatelé) jsme ručně dometli zbylá nebezpečná místa na trati a vše nasvědčovalo tomu, že setkání cyklistických nadšenců bude dokonalé. O to větší rozčarování bylo při prvním vjezdu do Vepřové, kde se silničáři rozhodli, právě v den naší akce, opravovat silnici v celé vesnici. Svoji práci odvedli zodpovědně, takže jsme měli všichni při každém průjezdu asfaltové kamínky přilepené až na helmách.kpc-priprava.jpg
Ale zpět k naší akci. I letos byla nejstarším účastníkem paní Anna Fidlerová, která ve svých 71 letech najezdila úctyhodných 201 km. Helmu dolů před tímto výkonem. Zatímco jsme si všichni stěžovali na různé bolístky (záda, nohy atd.), tato dáma jezdila pořád s úsměvem, jako by právě vyjela.
V letošním roce sice nebyl nejvyšší počet účastníků, přesto padl rekord v počtu najetých kilometrů. Celkem bylo najeto    18 654 km (muži 14 956 km, ženy 2070 km, děti 1628 km).
Na startu se neobjevily stálice posledních let Petr Hrubeš (nemoc), Martin Záruba (klubové povinnosti) a ani loňský vítěz Patrik Stehno. Naopak přijelo množství „nových tváří“, které zdatně konkurovalo již ostříleným jezdcům. Nakonec putovní pohár zvednul nad hlavu Libor Hudec za výkon 596 km. Kompletní výsledky najdete zde.
Poděkování patří všem účastníkům, kteří se nebáli postavit na start a zkusit, co vydrží. Bez ohledu na to, jestli to bude 30 km nebo 600 km.
triangl_vytezove.jpgtriangl_fidlerova2.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Výtězové jednotlivých kategorií                       Nejstarší účastnice Ždíreckého trianglu  
triangl.jpg
Putovní triangl - každý rok je na něj  zapsáno jméno vítěze
 
Velké díky patří partnerům Trianglu, kteří pomohli zajistit tombolu či se jinak podíleli na úspěchu celé akce:
Město Ždírec nad Doubravou, Bowling bar, Fitko Ždírec nad Doubravou, Cyklocentrum Plíšek, Včelařství Málek, Včelařství Pradáč, Deko Draht s.r.o.. Zároveň děkujeme vedení města Ždírec nad Doubravou za poskytnutí zázemí pro závodníky v tělocvičně ZŠ.
Zvláštní poděkování patří panu starostovi Janu Martincovi a místostarostovi Ing. Bohumíru Niklovi za podporu a pomoc při získávání všech povolení potřebných pro pořádání této akce.
Aleš Bažout

Fotodokumentace:
Autor: Radek Culek 
          Leoš Pradáč
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář