Jdi na obsah Jdi na menu

Ohlédnutí - Ždírecký triangl - Cyklistická 24hodinovka 2011

zdirecky-triangl-24hodinovka-022.jpgV sobotu 25. června 2011 v 9:00 hodin byl odstartován již 6. ročník Ždíreckého trianglu – Cyklistické 24hodinovky. Dle předpovědi počasí měla být zima a pršet celý den a celou noc, přesto se na start přihlásilo 45 cyklistických nadšenců, z toho 30 mužů, 5 žen a 10 dětí do 15 let.
Při denním okruhu sice nakonec nepršelo, ale se zimou se meteorologové nemýlili. Celý den sedět na kole při teplotě 13-15 °C, navíc kolem Račína a Vepřové foukal silný protivítr, to prověřilo nejen fyzické, ale hlavně morální síly všech závodníků. Když v noci spadla teplota pod 10 °C a do toho ještě začalo pršet, nebylo těm „bláznům“ na kole co závidět.
I letos byla nejstarším účastníkem paní Anna Fidlerová, která ve svých 70 letech najezdila úctyhodných 195 km. Klobouk dolů před tímto výkonem. Když už jsem u těch kilometrů, tak muži najeli celkem 10 161,5 km, ženy 1 255 km a děti 1 201 km. Celková ujetá vzdálenost je úctyhodných 12 617,5 km.
zdirecky-triangl-24hodinovka-514.jpgOpět se po roční pauze na startu objevil Petr Hrubeš (třikrát se účastnil, třikrát zvítězil a zároveň je držitelem rekordu Ždíreckého trianglu 691 km) a od začátku bylo jasné, že to s obhajobou vítězství nebude mít jednoduché. Všichni jsme napjatě čekali, kdo bude ten, který letos zvedne putovní pohár nad hlavu. Trio Patrik Stehno, Petr Hrubeš a Martin Sahula bojovalo do posledních vteřin s vědomím, že každý kilometr může rozhodnout. V cíli se ukázalo, že vítězem se stal Patrik Stehno z Hradce Králové výkonem 670 km, průměrnou rychlostí 29,71 km/h. Kompletní výsledky jsou uvedeny na https://kpc-zdirec.estranky.cz/clanky/nase-akce/zdirecky-triangl---cyklisticka-24hodinovka/vysledky-zdirecky-triangl-cyklisticka-24hodinovka-2011.html.
Díky všem účastníkům, kteří ukázali, že mají dost kuráže a přes předem avizovanou nepřízeň počasí měli tu odvahu a postavili se na start.
Děkujeme partnerům Trianglu, kteří pomohli zajistit tombolu či se jinak podíleli na úspěchu celé akce: Město Ždírec nad Doubravou, Stora Enso, Bowling bar, Fitko Ždírec nad Doubravou, Včelařství Málek, Včelařství Pradáč. Zároveň děkujeme vedení města Ždírec nad Doubravou za poskytnutí zázemí pro závodníky v tělocvičně ZŠ a zametení části denního okruhu a žákům výtvarného kroužku ZŠ Ždírec n.D. pod vedením paní učitelky Vomelové za výrobu pamětních medailí.
Velké díky organizátorům ve složení Luboš Plíhal, Jiří Fidler a Leoš Pradáč. Přestože se Leoš a Jirka nemohli závodu zúčastnit (Leoš ze zdravotních důvodů, Jirka se zranil při značení trasy), přípravě tohoto závodu věnovali spoustu času. Obíháním sponzorů počínaje a zametáním nebezpečných míst na trati konče.
Kluci, snad budu mluvit za všechny zúčastněné, když řeknu, že se vám to opět povedlo a všichni jsme si to užili. O kvalitě vaší práce svědčí i to, že o závodě informoval v několika vstupech i Český rozhlas. Do budoucna vám přeji hodně sil při organizování dalších ročníků.zdirecky-triangl-24hodinovka-535.jpg

Aleš Bažout

Kompletní fotodokumentace:
http://kpc-zdirec.rajce.idnes.cz/Zdirecky_triangl_-_Cyklisticka_24hodinovka_2011/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář