Jdi na obsah Jdi na menu

Ohlédnutí za Cyklistickou časovkou SLOUPNO- HORNÍ VESTEC 2012

casovka-022.jpgV sobotu 29.9.2012 se obec  Sloupno probudila do chladného zářijového rána. Přestože se teplota pohybovala kolem 5 stupňů, k radosti pořadatelů se začali ze všech směrů sjíždět závodníci, kteří chtěli změřit své síly na závěr cyklistické sezóny. Díky skupině pořadatelů v čele se starostou obce Sloupno Jaroslavem Slanařem a zástupci KPC Ždírec Leošem Pradáčem, Jirkou Fidlerem a Lubošem Plíhalem tu byl již 6. ročník Cyklistické časovky Sloupno – Horní Vestec. Po prezentaci se ukázalo, že letošního ročníku se zúčastnilo 50 závodníků, což je nejvyšší počet v celé historii závodu. Již se stalo tradicí, že vše bylo perfektně připraveno a o závodníky bylo po všech stránkách postaráno. Závodilo se na silnici i v terénu. Pro silniční kola byla délka trasy 5100 metrů a pro horská kola 3300 metrů. Na obou trasách museli závodníci překonat převýšení 208 m. Vítězové jednotlivých kategorií jsou oprávněni celý rok užívat titul Král (Královna ) Železných hor. Jak se jednotlivým závodníkům dařilo si můžete prohlédnout ve výsledcích ZDE
To vše by nebylo možné bez dobrého materiálního zabezpečení, proto patří velký dík všem sponzorům, kteří věnovali ceny pro vítěze a dárky do tomboly.
Sponzory závodu jsou: Obec Sloupno, Město Ždírec nad Doubravou, Cyklocentrum Plíšek Hlinsko, SEMI kola Hlinsko.
 dsc_6238.jpgdsc_6245.jpgdsc_6298.jpg

 

 

 

 

 

 

 


 
Další fotografie ze závodu: 
- od Martina Štěpánka: ZDE
- od Luboše Plíhala: ZDE
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ZdenekK - Silniční časovka - poděkování.

1. 10. 2012 10:06

Poděkování pořadatelům za velmi dobře zorganizovaný závod v silniční časovce do příjemného " krtince ".

Příjemní lidé, bezvadné zázemí, dobrá trasa závodu a k tomu podzimní kostrbaté slunce v pěkném prostředí regionu Železných hor, rychlé zpracování výsledků, prostě vše co k tomuto kolečkářskému sportu patří, tak si právem zasloužíte oklasifikování číslicí " 1 ".

Když bude sloužit draví a vše k tomu, tak rád přijmu opětovně pozvání v příštím roce a určitě zkusím přidat reference do komodity kolečkářů v Brně ke společné účasti.

Příjemné prožití zbytku sezóny v sedle.